Er din brændeovn gået i stykker? Her er hvad, du skal gøre

Er din brændeovn gået i stykker? Her er hvad, du skal gøre

10/11/2023 Af Redaktionen

Selvom du har en god kvalitetsovn derhjemme, så kan den stadig gå i stykker. En defekt ovn kan for eksempel gøre, at du ikke kan tænde op i den, måske giver ovnen ikke varme, den ryger for meget eller soder ruden til. 

Hvis du oplever en af følgende ting, så er det et tegn på, at din ovn har brug for en kærlig hånd. 

Først og fremmest er det vigtig at huske, at kvalitet gør en forskel. Hvis du har købt en billig ovn, så kommer du ofte til at døje med flere problemer. Hvis du derimod har investeret i en kvalitetsovn som en Morsø brændeovn, så vil du højst sandsynligt ikke skulle døje med regelmæssige defekter. Hvis det alligevel hænder, så findes der masser af reservedele til Morsø brændeovne.

Køb reservedele til Morsø brændeovn

Selv et velrenommeret mærke som Morsø kan få problemer af og til. Derfor er det vigtig, at du altid køber reservedele til Morsø, når du investerer i en brændeovn. Reservedele til Morsø kunne for eksempel være en ekstra røgvendeplade, sidesten, bageplade eller rist.

Når disse dele på din Morsø brændeovn bliver slidte, så kan der opstå problemer. Derfor er det altid en god ide at købe reservedele til Morsø fra Netpejsen.dk med i handlen. 

Når du ikke kan tænde op i ovnen

Hvis du har godt styr på din optændingsteknik, men pludselig ikke kan få gang i ovnen, så kan det for eksempel skyldes at det træ, som du bruger, er for vådt. Hvis ikke dette er tilfældet, så kan det skyldes, at der ikke er træk nok i skorstenen. Måske er skorstenen sodet til, eller måske har en fugl bygget redde derinde. Tjek også rødvendepladen inde i ovnen, så den ligger korrekt. 

Når ovnen ikke giver varme

En ovn som ikke varmer op, kan igen skyldes at træet er vådt. Det kan også være at træet er for gammelt og helt udtørret. Igen er det vigtig at tjekke om skorstenen eller ovnen er sodet til. 

Når man har brug for reservedele – kig hos Netpejsen.dk

Nogle gange skyldes defekter, at ovnen har brug for nye reservedele.

Hvis du har en Morsø brændeovn, så hav dine reservedele til Morsø ved hånden, hvis problemet skulle opstå. Hvis der kommer røg ud i stuen eller din ovn ikke bliver varm, så skift plader og gitter ud med reservedele til Morsø fra Netpejsen.dk, og se om det løser problemet.